Kako do ponovno čistega sifona?


Razlogi za zamašene odtoke je lahko več, po navadi pa so mila pomešana z lasmi. Stisnjena kepa umazanije se verjetno skriva takoj v spodnjem delu zamaška ali pa nekoliko nižje v sifonu.
Za naj učinkovitejše čiščenje sifonov je najbolje, da se že v naprej načrtuje postavitev kopalnih kadi in tuš kadi.
Kolpasan ponuja možnost suhe montažne vgradnje, kar pomeni, da se kopalna kad in tuš kad enostavno obloži z lito sanitarno akrilno oblogo, kar omogoča enostaven dostop do sifona. Pri vgradnem načinu, kjer se kopalno in tuš kad obzida s ploščicami pa se priporoča, da se pusti odprtina z rešetko ali ploščico na magnet, katero ob primeru zamašitve sifona odpremo in tako dostopamo do zamašenega sifona.
K najbolj znanim pripomočkom sodijo kemična čistila, katera so dosegljiva v vsaki bolje založeni trgovini. Vendar je potrebno biti pazljiv, saj pri napačni uporabi lahko povzročijo novo tvorbo oblog ali pa celo uničijo sifon, poleg tega pa poškodujejo tudi kanalizacijske cevi.  
Kot druga alternativa pa se nam ponuja v domačem gospodinjstvu. Da razgradimo obloge potrebujemo ogljikovo kislino, katero pa pridobimo z nekaj žlicami pecilnega praška ali natrona in skupaj s pol kozarca kisa zlijemo v odtok.  Po nekaj minutah delovanja odtok temeljito splaknite z vročo vodo.
Lahko pa je tudi že dovolj, da zaprete preliv na kadi, odvijete ročko prhe in cev nastavite v luknjo na mrežici odtoka, druge luknje pa med tem zamašite s krpo in do konca odprite vročo vodo, da spere vse luknjice.
Veliko ljudi pa se poslužuje gumijastega zvona. Ne pozabite zamašiti preliva z mokro krpo, da vam zrak ne uhaja skozenj.

Kontakt