Majhna kopalnica, veliki izziv


Verjetno menite, da je prenova majhne kopalnice mala malica. Koliko odločitev, premišljanja in truda sploh lahko prenese 2,72m2?

Irena, notranja oblikovalka iz studia Kreativice, je v sklopu nagradne igre Kolpasanov brezplačni 3D izris in svetovanje notranje oblikovalke, izbrala eno izmed kopalnic, ki ste jo poslali vi.

Izmed več prejetih kopalnic je izbrala izziv prenove majhne kopalnice.

Prej / potem:

Before after

Majhne kopalnice so, pravzaprav, veliki izziv. Majhna kopalnica mora vsebovati vse kar potrebujemo, istočasno pa moramo poskrbeti, da je razporeditev vseh elementov funkcionalna ter premiselna.

Vsak centimeter šteje zato je izjemno pomembno, da vnaprej premislite kam bo kaj šlo ter, da se pravilno odločite, ko kupujete kopalniško pohištvo.

Pri tej kopalnici je najbolj pomembna ustrezna velikost tuš kabine in njeno funkcionalno odpiranje. Pri nas lahko izbirate med res veliko izbiro različnih velikosti, tako tuš kadic, kot tudi tuš kabin. Odpiranje je pa lahko drsno, klasično ali z zložljivimi vrati.

Kolpasan

Irena se je odločila za tuš kabino POLARIS fold D+W black, ki istočasno omogoča klasično in zložljivo odpiranje kar je zares rešilo to kopalnico. Okvir tuša je izbrala v črni barvi, ki se bo lepo podala elegantni črni pipi nad umivalnikom. 

Mesto za shranjevanje omogoča omarica Alexis v zeleni barvi, na njem je ovalni umivalnik LUX 380 on gloss, nad njim pa ovalno ogledalo MILO, oba mehčata drugače strogle linije kopalnice. 

Kolpasan

Pogosto se zgodi, da majhne kopalnice „oblečemo“ v enostavne, bele ploščice, ki segajo od tal do stropa. Prepričani smo, da bo bela barva naredila kopalnico večjo. Rezultat je ponavadi vedno enak: sterilna kopalnica, ki ni nič večja in nič bolj prijetna.

Zato se ne izogibajte barvam – prijetna siva na stenah ustvari „cozy“ občutek, nežni vzorec na talnih ploščicah da prostoru zanimivost, trikotne ploščice pa na steni v tuš kabini ustvarijo zanimiv vzorec in dajo kopalnici tisto piko na i.

Kolpasan

Na koncu majhna kopalnica res ni toliko majhna. Pa tudi dolgočasna ne, mar ne? 

Kontakt