Kopalnica v mansardi


Pogosto želimo imeti prostorno kopalnico, žal pa nam zanjo vedno primanjkuje prostora. Kaj, če bi izkoristili prostore, ki drugače samevajo kot je to, recimo, mansarda?

To je bila ideja kateri je sledila štiričlanska družina, ki si je v mansardi uredila res veliko kopalnico. Prišel je čas, da se kopalnica prenovi ter prilagodi sedanjim potrebam družine.

Tako je notranja oblikovalka, namesto velike kopalne kadi, postavila tudi veliko tuš kad. Namreč, tuš kad Ballo meri impresivnih 200 cm in jo lahko prilagodite potrebam vaše kopalnice, saj omogoča obrezovanje po meri. Sledi ji, seveda, tudi steklena tuš stena ali kabina – odvisno od vaših želja. Kolpasan se prilagodi vsaki vaši želji.

Prej:

Kopalna kad

Potem:

Kolpasan

Za mansardo je zelo pomembno, da poskrbimo, da je dovolj naravne svetlobe. Ravno iz tega razloga je v prostor dodala še eno okno in to ravno pri tuš steni. Na ta način je želela poustvariti občutek prhanja v naravi, le v zavetju vašega doma.

Kolpasan

Ker je družina v čimvečji meri želela ohraniti obstoječe vodovodne napeljave, je večji umivalnik zamenjal manjšega. Takšnega, ki ima čiste linije in dve pipi – da lahko vsak član družine pride na vrsto.

Prej:

Kolpasan

Potem:

Naomi

Ker je lastnica omenila, da ima rada čiste linije in videz betona, je bila odločitev enostavna: družina kopalniškega pohištva Naomi.

Vse potrebščine so skrite v dveh prostornih predalih, vse brisače in ostali pripomočki pa v Naomi omari zraven.

In na koncu tisto, kar ste verjetno želeli vprašati na samem začetku: ogledala! Ogledala poskrbijo, da se svetloba prenaša po prostoru in na ta način pripelje še več svetlobe v mansardno kopalnico. Za veliko kopalnico je idealna priložnost za izbiro dvojnega ogledala, ki omogočata regulacijo osvetlitve.

Pa ni se potrebno več prepirati, kdo bo prvi v vrsti za urejanje pričeske, britje ali popravljanja šminke, kajne?

Kontakt